Primăria Bistrița face noi pași în vederea implementării unui proiect privind reabilitarea și modernizarea uneia dintre cele mai circulate străzi din oraș. Este vorba despre strada Tărpiului, arteră pe care zilnic circulă mii de bistrițeni care lucrează la companiile cu sedii în zonă.

Primăria municipiului Bistrița a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Bistrița-Năsăud emiterea acordului de mediu pentru proiectul care prevede reabilitarea și modernizarea străzii Tărpiului.

Despre acest proiect s-a mai discutat și în anii trecuți, însă, autoritățile nu au reușit să îl implementeze până în prezent. Abia în 2018 a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru proiect, în urma acestuia rezultând că investiția ar avea costuri de aproximativ 3 milioane de euro. Despre acest subiect, Realitatea de Bistrița a mai scris AICI.

Recent, Primăria Bistrița a depus la APM Bistrița-Năsăud documentația în vederea eliberării acordului de mediu, aceasta cuprinzând și un memoriu tehnic potrivit căruia, pe lângă reabilitarea părții carosabile, este prevăzută și execuția de trotuare și chiar amenajarea unor piste pentru bicicliști de-a lungul traseului în lungime de aproximativ 2,7 km.

Potrivit administrației locale, ”finanțarea investiției se va realiza din buget local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație”.

În ceea ce privește durata lucrărilor, acestea ar urma să se întindă pe o perioadă de 36 de luni din momentul semnării unui contract cu o companie care să execute lucrările.

Reamintim că tot în acea zonă, mai exact la intersecția dintre străzile Tărpiului, Drumul Cetății și Livezi, Primăria Bistrița a construit un sens giratoriu, scopul unei astfel de investiții fiind de a fluidiza traficul. Și această investiție a avut costuri imense, de aproximativ 800.000 de euro.