O nouă acțiune de colectare a DEEE va începe în  18 aprilie și se va desfășura pe parcursul a 4 zile, în cadrul programului „Curățenia de primăvară 2022”. Organizatorii, Primăria municipiului Bistrița și operatorul local partener, I.I. Mina Nedelea SRL, invită toți bistrițenii să se implice în această acțiune și să predea deșeurile electrice și electronice pentru a putea fi reciclate și a dovedi responsabilitatea față de mediul înconjurător și față de resursele planetei.

 

„Nicio autoritate nu va reuși să rezolve problemele de mediu dacă nu reușește să atragă cetățenii și împreună să creeze comunități eco-responsabile. Fiecare dintre noi trebui să producem cât mai puține deșeuri, să colectăm selectiv deșeurile și să reciclăm, să păstrăm curățenia străzilor, a pădurilor și a apelor, să plantăm un pom și să nu mai risipim resursele în mod iresponsabil”, transmite Primăria Bistrița.

 

Bistrițenii pot duce vechiturile electrice la punctul de colectare provizoriu aflat la Centrul de Colectare DEEE din str. Zefirului nr. 1, deschis de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00.

Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele, există serviciul GRATUIT de colectare care poate fi apelat cu tarif normal la 0743 153 337 de luni până vineri, între orele 09.-17.00.

Toate comenzile venite în perioada 18 – 21 aprilie vor fi preluate de operatorul local de colectare, pe bază de programare telefonică, direct de la domicilii sau de la birou.

 

„Având în vedere faptul că DEEE conțin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoiiar în România doar 10% (aproximativ) din deșeurile noastre electrice sunt colectate, celelalte electronice fiind aruncate sau reciclate în condiții neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur și simplu aruncate în coșurile de deșeuri reziduale, vă invităm să vă alăturați comunității eco-responsabile și să vă debarasați de deșeurile electrice și electronice apelând la serviciile specializate din acest domeniu”,  mai precizează municipalitatea.

Detalii și alte informații despre acțiunea de colectare DEEE, se pot obține de la Direcția Integrare Europeană, Compartimentul „Protecția Mediului”, tel. 0263-224706 , int. 136 și pagina de Facebook „Bistrița renunță la plastic”: https://www.facebook.com/Bistritarenuntalaplastic/, sau de la operatorul local partener, I.I. Mina Nedelea SRL, persoană de contact : Mina Nedelea, telefon 0743 153 337, e-mail [email protected] 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud