Noul prefect al județului Bistrița-Năsăud Mica Oprea  și subprefectul Ioan Zăgrean au depus joi jurământul de învestitură. Subprefectul Decsei Atilla (UDMR) a rămas în funcție.

 

Mica Oprea și Ioan Zegrean, susținuți de PSD, respectiv PNL, au fost numiți ieri în funcții de către premierul Nicolae Ciucă. Astăzi, cei doi au depus jurământul de învestitură.
„Este o onoare să fiu numită în funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud, al dumneavoastră, al tuturor.
Totodată, privesc acest act ca pe o responsabilitate, nu ca pe un privilegiu, înțelegând complexitatea perioadei prin care trecem cu toții.
Cu ajutorul echipei de la Instituția Prefectului, pe care, în mare pare o cunosc, fiindu-mi colegi, în perioada în care am mai muncit împreună și a experienței administrative, vom face tot ce ne stă în putință să fim alături de oameni.
Dorința mea este să fiu un prefect al unității, echilibrului, înțelegerii, transparenței și bunei cooperări cu autoritățile publice locale din județ, cu instituțiile statului și cu serviciile publice deconcentrate, dar și cu colegii din cadrul instituției, solicitând implicare și responsabilitate pentru eficientizarea activității și cuantificarea rezultatelor.
Îmi doresc ca Instituția Prefectului să fie ancorată-n realitate, axată pe rezolvarea problemelor cetățenilor județului nostru, răspunzând în spiritul legii, tuturor solicitărilor venite din partea acestora.
Vă asigur de implicarea mea în toate provocările pe care le voi întâlni, astfel încât să fie evitate blocajele administrative.
Așadar, sunt hotărâtă ca împreună cu cei doi subprefecți, domnii Atilla-Lehel Decsei și Ioan Zăgrean să îmi pun toată experiența și priceperea în slujba oamenilor din județul Bistrița-Năsăud și să rezolvăm orice situație, în spiritul legii”, a spus prefectul Mica Oprea.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud