Eugen Curteanu a depus, joi, jurământul în noua funcţie de subprefect al județului Bistrița-Năsăud, în cadrul unei videoconferințe cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. 

 

La eveniment au particpat prefectul Stelian Dolha, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Vasile Puica, recum și șefi ai instituțiilor deconcentrate din Bistrița-Năsăud.

Vă mulţumesc tuturor că v-aţi făcut timp şi aţi venit la depunerea jurământului. La început de drum, pentru că e un început de drum pentru mine, sper că şi eu şi domnul prefect avem aceleaşi gânduri, şi anume de a păstra şi de a îmbunătăţi deschiderea Instituţiei Prefectului către cetăţeni, pentru că Instituţia Prefectului este, prin efectul legii, o interfaţă între Guvern şi cetăţean.

Îmi doresc să fie nu doar o instituţie deschisă ci şi o instituţie care să rezolve, în limita competenţelor legale, problemele oamenilor şi problemele instituţiilor deconcentrate, aşa cum prevede Codul Administrativ. De asemenea, cred eu că putem noi construi, toţi cei aflaţi în această încăpere, şi mă refer nu doar la domnul prefect ci şi la dumneavoastră, şi la domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, putem construi un viitor mai bun pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, pentru că peste noapte lucrurile nu se pot schimba fundamental”, a declarat subprefectul Eugen Curteanu.