Număr mare de participanți la ”Marșul pentru viață” din municipiul Bistrița (FOTO/VIDEO)

Un număr mare de credincioși din județul Bistrița-Năsăud au participat, sâmbătă, la o nouă ediție a „Marşului pentru viaţă”, manifestare care anul acesta s-a desfăsurat sub sloganul ”Unic din prima secundă”.

Participanții la ediția 2019 a ”Marșului pentru viață” s-au întâlnit în curtea Protopopiatului Ortodox Bistrița. 

Părintele protopop Alexandru Vidican este cel care a luat primul cuvântul transmițând un mesaj menit să atragă atenţia că viața este mai de preț dar pe care Dumnezeu l-a oferit oamenilor. ”Din clipa procreației, copilul are identitate. Astfel că nu trebuie sugrumată viața lui, pentru că viața este darul lui Dumnezeu” a transmis protopopul ortodox de Bistriţa, Alexandru Vidican.

La rândul său, preotul Marius Pintican, președintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, a transmis un mesaj celor prezenți: ”Suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru darul minunat al vieții, pentru că noi astăzi existăm (…) Tema marșului din acest an este una deosebită – ”Unic din prima secundă”. Potrivit credinței nostre străbune, fiecare om trebuie să fie conștient de faptul că el este unic și irepetabil. Nicio ființă identică lui sau ei nu a mai existat în trecut și nu va mai exista în viitor, pentru că toți suntem creați o singură dată de bunul și creatorul nostru Dumnezeu (…) Trebuie să fim conștienți de acest dar unic, viața. Este nefiresc și este nesănătos ce se întâmplă în lumea noastră, când mama este pusă și întoarsă împotriva copilului sau copilul e pus împotriva mamei”.

După discursurile susținute în curtea Protopopiatului Ortodox Bistrița, participanţii marș au străbătut centrul oraşului şi principalele bulevarde, ținând în mâini pancarte inscripționate cu diverse mesaje pro-viaţă și pro-familie.

Organizatorii ediției din acest an au fost Protopopiatul Ortodox Bistriţa, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Bistriţa, Platforma Civică Împreună Bistrița-Năsăud, în colaborare cu mai multe biserici din județ.

Prin acest eveniment se dorește transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.