Numărul bistrițenilor care s-au reîntors din Italia, aflați în monitorizarea Direcței de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud a crescut, marți, de la 7 la 16, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Totodată, oficialii instituției transmit că nu există niciun ca confirmat de coronavirus în județ.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud informează că nu există cazuri confirmate de coronavirus în județ. De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină.

„Din cele șapte persoane care ieri se aflau sub monitorizare la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, o persoană a ieșit de sub perioada de monitorizare. Alte zece persoane se află în acest moment sub monitorizare la domiciliu, având un total de 16 cazuri în monitorizare”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Doar persoanele care vin din zona de carantină a Italiei (Vo’Euganeo, Codogno, Castiglione D’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova Dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) intră pentru o perioadă de 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din alte zone ale Italiei sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile.

Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, acestea comunicând situațiile care necesită monitorizare.