Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud vine în sprijinul copiilor, oferindu-le diferite posibilități de a își petrece timpul în perioada vacanței de vară, prin intermediul programului Fabrica de Idei Estivale – „Vacanță la Bibliotecă”. Astfel, copiii cu vârste de peste 7 ani pot lua parte la activitãți menite să le dezvolte abilitățile creative, să-și îmbunătățească cunoștințele generale sau să-și stimuleze imaginația.

Fabrica de Idei Estivale – „Vacanță la Bibliotecă” se desfășoară până pe 27 iulie și presupune organizarea unor ateliere pentru copii, în fiecare zi de luni până vineri. Sunt organizate atât ateliere de pictură sau desen, actorie sau teatru, cât și cursuri de Limba Engleză, ateliere de creativitate sau chiar sportive.

Zeci de copii s-au înscris pentru a participa la atelierele prevăzute în program.

Recent, a fost organizat atelierul „Engleza cu profesor”, susținut de prof. Alina Tomi, care a stârnit interesul mai multor copii dornici să își exerseze și să își îmbunătășească cunoștințele de Limba Engleză.

„Copiii sunt implicați și amuzanți. Încercăm, chiar dacă este „Engleza cu profesor” să fie engleza cu profesor la modul amuzant. Vreau să le mulțumesc și celor doi elevi voluntari, Ioana și Alex, foarte implicați și ei și sperăm că vor veni cât mai mulți copii și că vom face activități amuzante împreună. Până acum cred că ne-a reușit. La benzile desenate am avut unicorni, pinguini și iepurași ucigași. De altfel, desenele copiilor vor rămâne aici pe toată durata atelierului și vor fi expuse și în expoziția de final a Vacanței la bibliotecă. Poate veni aici cine își dorește să vină și are chef de activități creative”, spune profesoara Alina Tomi, care susține atelierul „Engleza cu profesor”.

 „La început am lucrat o fișă, după care am lucrat în echipe și am făcut benzi desenate, cu personaje imaginate de noi, cu replici în Limba Engleză. A fost foarte distractiv! Am urmărit și un film, în engleză. Chiar dacă este vacanță, îmi face plăcere să vin la acest atelier educativ de limba engleză și voi veni și în celelalte săptămâni”, a spus Alexia Dohotari, elevă în clasa a șasea la Școala Gimnazială nr 1.

Programul Fabrica de idei estivale – „Vacanță la Bibliotecă” se derulează în perioada 2 – 27 iulie la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și se adresează copiilor peste 7 ani.

FOTO: Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud