Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni! Aceștia au fost solicitați să intervină, în noaptea de marți spre miercuri, în cartierul Unirea din municipiul Bistrița unde a izbucnit un puternic incendiu la o casă de locuit. Mai bine de două ore s-au luptat pompierii cu flăcările, reușind în cele din urmă să stingă focul.

Alarma s-a dat în jurul orei 04:00, când echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină pe strada Bisericii din cartierul Unirea al municipiului Bistrița, unde s-a anunțat că a izbucnit un incendiu.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a trimis la locul intervenției trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime și un echipaj SMURD de prim ajutor.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au constat că incendiul se manifesta violent la acoperișul unui imobil cu destinația de casă de locuit, regim de înălțime P+1 Etaj.

Incendiul se manifesta violent, generalizat, cu flăcări înalte de câțiva metri. Imobilul era amplasat foarte aproape de o linie aeriană de înaltă/medie tensiune, astfel că a fost solicitat în sprijin și un echipaj din cadrul Electrica” a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Din fericire nu au fost înregistrate victime, persoana care locuia în casă a reușit să se autoevacueze, fiind vorba despre o tânără de aproximativ 25 de ani.

”Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore, suprafața totală afectată este de aproximativ 200-250 de mp (acoperiș și mansardă)” a mai adăugat Marius Rus.

Cauza probabila a incendiului este în curs de stabilire.

UPDATE 09:38 

În urma cercetărilor efectuate după lichidarea incendiului, pompierii bistrițeni au stabilit cauza probabilă a evenimentului. Este vorba despre ”un scurtcircuit electric la un cablu de alimentare al unei anexe alipite de casa de locuit” a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU B-N, Marius Rus.

FOTO/VIDEO: ISU B-N