O persoană și-a pierdut viața după ce a fost implicată într-un grav accident rutier petrecut luni după-amiaza în localitatea Piatra din județul Bistrița-Năsăud. Alte trei persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Accidentul a fost provocat de un tânăr fără permis de conducere. 

Tragicul accident s-a petrecut în jurul orei 16:15 pe un drum comunal care leagă localitățile Piatra de Mireș.

Din primele informații, șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu mașina de un copac. Impactul a fost atât de puternic încât una dintre persoanele aflate în autoturism a decedat, iar alte trei au nevoie de îngrijiri medicale.

La locul accidentului intervin mai multe echipaje medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud și ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

”La accidentul din Piatra, echipajul B2 a găsit patru victime, din care una decedată și una cu traumatism cranian grav” a declarat Anabella Muzsi, managerul SAJ B-N.

În acest moment medicii acordă primul ajutor celorlalte persoane rănite.

UPDATE 17:10

În urma cercetărilor efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit că accidentul a fost provocat de un tânăr de doar 19 ani care nu deține permis de conducere.

Un tânăr de 19 ani din localitatea Agrișu de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal care face legătura înter localitățile Piatra și Mireș, într-o curbă la dreapta a pierdut contrlul acestuia și a intrat în coliziune cu un copac din afara părții carosabile. Accidentul s-a soldat cu decesul unui bărbat de 55 de ani și rănirea gravă a unei femei de 57 de ani, ambii pasageri în autoturism și ambii din localitatea Agrișu de Sus” a declarat pentru Realitatea de Bistrița, Diana Pintea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

UPDATE 17:36

În autovehiculul implicat în accident se afla șoferul de 19 ani și încă trei pasageri.

Potrivit conducerii Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, șoferul nu a suferit leziuni și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. În schimb, pasagerul de pe locul dreapta față, un bărbat de circa 20 de ani, a suferit un traumatism de umăr, acesta fiind preluat de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. De asemenea, o femeie aflată pe bancheta din spate a autoturismului, în vârstă de 57 de ani, care prezenta leziuni grave, a fost preluată de un elicopter SMURD solicitat să intervină la locul accidentului. Totodată, un alt pasager al mașinii aflat tot pe bancheta din spate, de 55 de ani a decedat.

FOTO: Facebook – Gabriel Horja, ISU B-N