O rupere de nori a făcut ravagii pe Valea Bârgăului din Bistrița-Năsăud (FOTO/VIDEO)

0
2

 

Mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud s-au aflat joi după-amiaza sub cod portocaliu de vreme severă imediată, o ploaie torențială de câteva zeci de minute fiind suficientă pentru a provoca necazuri. Zeci de gospodării de pe Valea Bârgăului și din localitatea Mărișelu au fost inundate, pompierii bistrițeni intervenind la această oră în sprijinul oamenilor. 

Pe Valea Bârgăului, șanţurile de scurgere de pe marginea DN 17 nu au mai putut prelua cantitățile mari de precipitații, iar apa a ajuns în curțile cetățenilor din localitățile Susenii Bârgăului și Tiha Bârgăului.

A plouat aproximativ 40 de minute, iar șanțurile de scurgere nu au mai făcut față, după cum se observă și din imaginile filmate de Mihai Lucian Bălan și postate pe o rețea de socializare.

Publicată de Mihai Lucian Balan pe Joi, 30 mai 2019

La această oră, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de pe Valea Bârgăului intervin pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în unele cazuri apa ajungând să pătrundă în locuințele oamenilor.

De asemenea, probleme au fost înregistrate și în comuna Mărișelu.

Reprezentanții Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistrița-Năsăud informează că la această oră, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mărişelu intervine în localitate, unde mai multe curţi şi beciuri au fost inundate. În sprijinul pompierilor voluntari intervine și un echipaj de pompieri cu motopompă pentru evacuare apei din beciuri.

Reamintim că județul Bistrița-Năsăud este vizat de o atenționare meteorologică Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

FOTO: ISU B-N

VIDEO: Facebook – Mihai Lucian Bălan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.