O stradă din municipiul Bistrița, grav afectată de o alunecare de teren produsă în urmă cu doi ani, va fi reabilitată în cele din urmă de administrația locală, procedura de licitație publică pentru găsirea constructorului fiind lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. 

În luna noiembrie a anului 2017, strada Gorunului din Bistrița a fost afectată de o alunecare de teren.  La acea vreme, taluzul străzii a cedat producându-se prăbușirea lui pe o lungime de circa 30 m.

De atunci și până acum, Primăria Bistrița și alte instituții abilitate au realizat studii și expertize tehnice pentru a stabili din ce motive s-a produs alunecarea de teren și cine se face vinovat de acest lucru, mai ales că strada fusese modernizată în anul 2014. Lucrările privind amenajarea străzii Gorunului au făcut parte din proiectul ”Amenajare drum comunal 8C Bistrița – Slătinița” și au fost executate decompania Frasinul. În urma expertizei s-a stabilit că alunecarea de teren s-a produs ca urmare a ”intervenției în rambleul existent, în aval de stradă, prin construcția de case de locuit” și nu din vina constructorului.  Astfel că, deși strada este încă în garanție, alunecarea de teren nu se datorează lucrărilor executate de constructor, municipalitatea urmând să suporte din bugetul local costurile reabilitării străzii.

Peste un milion de lei a alocat PrimăriaBistrița pentru reabilitarea străzii, în prezent fiind lansată înSistemul Electronic de Achiziții Publice și procedura de achiziție publică a etapelor de proiectare și execuție a lucrărilor.

Licitația a fost lansată în Sistemul Public de Achiziții Publice la data de 5 noiembrie, iar companiile interesate să excute lucrările de reabilitare pot depune oferte până pe 25 noiembrie. Valoarea estimată a contractului este de un milion de lei, iar termenul de finalizare este de 4 luni, din care una pentru proiectare și 3 pentru execuția lucrărilor.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările vor consta în consolidarea taluzului străzii prin realizarea unui zid de sprijin. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de refacere a semnalizării rutiere și se va amplasa parapet de siguranță pe zidul nou construit.

Strada Gorunului face parte din rețeaua stradală a municipiului Bistrița și asigură accesul din DN 17C spre strada Ulmului și strada Valea Rusului.