Pentru cea de-a doua oară, orașul Beclean găzduiește, în această perioadă, Tabăra Națională de Robotică, la ediția din acest an participând circa 200 de tineri pasionați de robotică din întreaga țară, dar și profesorii lor.

Evenimentul este găzduit de Colegiul Național ”Petru Rareș” și se desfășoară în două serii, una care se încheie deja în 14 iulie, iar cea de-a doua care va începe pe 15 iulie și va ține până în 21 iulie.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vizitat tabăra și le-a promis participanților că anul viitor aceasta va fi mai mare.

”Județul Bistrița-Năsăud este un adevărat „laborator de proiectare și construcție a roboților”. 200 de elevi și profesori din întreaga țară au participat la Beclean, la cea mai mare tabără de robotică din România. Am stat de vorbă cu acești copii geniali interesați de robotică și de printările 3D, iar pasiunea cu care lucrează mă face să am încredere în viitor și să sprijin în continuare astfel de evenimente școlare. Felicit Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, repectiv pe directorul Nicula Mircea Cristian, care pune județul pe harta roboticii și este un adevărat mentor pentru tinerii care-și petrec vacanța jucându-se serios. Tocmai de aceea, alături de primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, susținem în continuare tabăra de robotică și ne propunem ca anul viitor aceasta să devină și mai mare!”, a precizat Emil Radu Moldovan.

Sub cupola roboticii, elevii au ocazia să facă trecerea de la teorie la practică, prin punerea în aplicare a cunoştinţelor din mai multe domenii: ştiinţă, tehnologie, inginerie și matematică.