După ce Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud, a declarat, săptămâna trecută, că finanțarea europeană pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu” a fost pierdută din cauza neglijenței a celor din conducerea Primăriei Bistrița, Ovidiu Crețu a reacționat. Edilul bistrițean susține că afirmațiile liderului liberal sunt neadevărate și absolut iresponsabile.

 

Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud a declarat vineri, într-o conferință de presă, că Primaria Bistrița s-a angajat, în contrapartidă la darea în folosință cu titlu gratuit pentru 99 de ani a clădirii monumentale de către Biserica Evanghelică, să reabiliteze capital corpul A.

Nu s-a întâmplat absolut nimic! Rezultatul este zero! Conducerea primăriei a pierdut din neglijență finanțarea europeană și alți bani nu au mai venit. Și asta din cauză faptului că șefimea din primăruie a uitat să trimită în timp util o adresă, o adeverinţă, o ţâdulă. De atunci nu mai găsim bani pentru reabilitarea acestui monument de arhitectură care are o destinație specială„, a spus atunci liderul liberal bistrițean.

La cinci zile după această declarație a reacționat și primarul social-democrat al municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu. Acesta susține că „părerile exprimate public de domnul Ioan Turc referitoare la demersurile făcute de municipalitate în vederea reabilitării Clădirii Colegiului Național Liviu Rebreanu sunt neadevărate”.

„Vreau să fac precizarea că finanțarea acestui obiectiv a fost respinsă din cauza faptului că imobilul nu se află în proprietatea noastră”, a mai subliniat Ovidiu Crețu.

Totodată, edilul bistrițean spune că afirmațiile lui Turc sunt iresponsabile și că ori nu este bine informat, ori mincinos.

Afirmația «au pierdut finanțarea europeană din cauza faptului că șefimea din Primăria Bistrița a uitat să trimită în timp util o adresă, o adeverință, o țâdulă» este absolut iresponsabilă. Ori nu este bine informat și atunci trebuie să pună mâna pe carte, dacă n-a făcut-o la vreme, ori este în căutarea senzaționalului cu orice preț și atunci e mincinos. Înclin să cred că varianta a doua e valabilă„, a conchis Ovidiu Crețu.