Pachete cu alimente și saci cu haine pentru sinistrații din județul Neamț (FOTO)

Vremea rea din această vară a lăsat în urmă case inundate, oameni fără speranță, pentru care comunități întregi s-au mobilizat și au organizat campanii de colectare de produse alimentare și nealimentare care să ajungă în zonele afectate de condițiile meteorologice.

Și la nivelul județului Bistrița-Năsăud mai multe instituții și-au dat mâna și au organizat campania ”MAI aproape de oameni”. Bistrițenii au dat încă o dată dovadă de solidaritate și au făcut donații, la finele campaniei fiind colectați 130 de saci cu haine, încălțăminte și pilote, dar și 120 de pachete cu alimente.

Toate acestea au ajuns în diferite comune din județul Neamț, unde inundațiile din luna iulie au afectat zeci de locuinţe și peste 400 de persoane au fost evacuate.

Această campanie, ”MAI aproape de oameni” s-a desfășurat în luna iulie-august și a fost inițiată de structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La nivelul județului, responsabili de această campanie au fost Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud și Direcția pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud cărora li s-a alăturat și Asociația Impact Bistrița.

Nimic nu se întâmpla dacă nu exista mobilizare și dorința de a face bine. Nu avem spațiu de depozitare și o excelentă organizare a tuturor detaliilor fără Asociația Impact și Diana Moldovan, omul faptelor bune, și Direcția pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud. Cu ocazia aceasta, vă recomandăm Asociația Impact, dacă doriți să fiți voluntar sau să sprijiniți o asociație. Erau mai puține pachețele, dacă ai noștri colegi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi/ Jandarmeria Bistrita, IJP, ISU Bistrița – Năsăud și cei de la Instituția Prefectului ar fi uitat că vremea poate să fie uneori rea, dar oamenii trebuie să rămână buni. Pachetele rămâneau aici, dacă SC RCB Electro, respectiv dl. Francisc Kontra, nu se oferea să le transporte. Bineînțeles, mulțumim doamnei prefect a județului Neamț, Daniela Sorocenu, pentru colaborare, și tuturor celor care au donat și știu că oamenii au nevoie de oameni, ca să se ridice. Ar mai fi multe de spus, dar credem că cel mai mult contează că împreună cu dumneavoastră am reușit să facem o faptă bună!” a declarat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenţ.

FOTO: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.