O echipă de chirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au realizat o primă intervenție chirurgicală la o pacientă suspectă de infectare cu CoVid-19. Unitatea spitalicească bistrițeană este pregătită cu 180 de paturi pentru pacienții infectați cu coronavirus. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că o echipă de chirurgi din cadrul unității au intervenit chirurgical, marți seara, asupra unei paciente suspecte de infecție cu CoVid-19.

„Echipa operatorie Urologie au încheiat prima intervenție chirurgicală din sectorul de Bloc Operator Covid19. Intervenția s-a realizat asupra unei paciente cu febra mare, tratată ca suspect Covid-19, conform protocolului, în sectorul special amenajat”, a scris Gabriel Lazany, pe Facebook.

 

Având în vedere că Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost declarat spital-suport, au fost făcute o serie de modificări pentru ca pacienții infectați cu virusul SARS-COV-2 să poată primi îngrijiri medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan, pe lângă secția de Boli Infecțioase de pe strada Alba Iulia și în clădirea principală a spitalului a fost amenajat un circuit separat..

„A fost amenajat un circuit separat de maternitate cu paturi, o sală de nașteri și o sală de operații pentru mamele infectate. Pentru bolnavii cu dializă aflați în stare gravă s-a organizat un flux separat la secția de dializă.
Bolnavii cu dializă dar care au forme ușoare vor fi tratati special la Centrul de Dializă Diaverum. În total sunt alocate 180 de paturi”, a precizat Bogdan Ivan.

Totodată, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a afirmat, într-o emisiune la un post local TV, că este pregătit inclusiv etajul 4 al unității medicale pentru cazurile grave de infectare cu Covid care au nevoie de terapie și pentru alte boli.

În acest moment, toți pacienții diagnosticați cu COVID-19 nu mai sunt trimiși la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, ci suunt internați în Spitalul Județean de Urgență Bistrița.