Pacienții din Bistrița-Năsăud, chestionați pentru a afla cât de mulțumiți sunt de serviciile medicale de care pot beneficia în județ

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud a efectuat o analiză pentru a afla cât de mulțumiți sunt pacienții din Bistrița-Năsăud de serviciile medicale oferite de cei circa 350 de furnizori existenți la nivel județean.

Analiza întocmită de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud a fost realizată prin intermediul unor chestionare, pe un eșantion de 400 de persoane.

Dintre persoanele chestionate, 61.25% au fost de sex feminin şi 38.75% de sex masculin, 52.25% din mediul urban şi 48.75% din mediul rural. De asemenea, datele CJAS B-N arată că 25.50% erau salariaţi, 8% coasiguraţi, 44.25% pensionari şi 23.75% alte categorii.

Potrivit analizei, din totalul persoanelor chestionate, 99% cunosc faptul că sunt în evidenţa CAS BN, iar 97% sunt informaţi asupra drepturilor şi îndatoririlor care le revin în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. 80.25% din persoanele chestionate declară că au aceste informaţii de la medicul de familie.

În ceea ce priveşte serviciile medicale acordate de către medicul de familie, 70.75% apreciază ca foarte bună procedura programării consultaţiilor la cabinetul medicului de familie, iar 53.25% consideră că beneficiază de toată atenţia şi înţelegerea medicului de familie.

70% dintre cei chestionaţi se programează pentru consultaţie la medicul de familie, iar 70.75% declară că au fost programaţi cel puţin o dată pe an pentru efectuarea analizelor de laborator.

”La capitolul servicii medicale spitaliceşti, 52% din cei chestionaţi declară că au fost internaţi într-o unitate sanitară în ultimii 2 ani, 87% sunt mulţumiţi de procedura de internare, 58% declară că au beneficiat de medicamentele necesare tratamentului în spital, 91% din cei chestionaţi se declară foarte mulţumiţi de atitudinea personalului medical din spital” se arată într-un raport al CJAS Bistrița-Năsăud..

În ceea ce priveşte accesibilitatea la medicaţia specifică, 78.25% dintre cei chestionaţi declară că găsesc întotdeauna în farmacii medicaţia prescrisă.

Referitor la viitorul sistem de asigurări sociale de sănătate, 67.25% din cei chestionaţi optează pentru plata serviciilor neacoperite de pachet direct la furnizor şi 32.75% optează pentru o asigurare voluntară de sănătate.

Dintre cei chestionaţi, 97% consideră importantă opinia asiguraţilor faţă de calitatea serviciilor medicale furnizate, iar 3% nu consideră importantă opinia asiguraţilor faţă de calitatea serviciilor medicale furnizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.