Palatul Copiilor Bistrița își va desfășura activitatea într-o nouă locație. Este vorba despre un un imobil de pe strada Alexandru Odobescu, în care funcționat până nu demult Direcția de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Bistrița.

 

Noul sediu al Palatului Copiilor Bistrița a fost igienizat, dar autoritățile locale intenționează să atragă fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea acestei clădiri de pe strada Alexandru Odobescu.

„Un plus pentru actualul sediu al Palatului Copiilor îl reprezintă curtea exterioară care, după amenajare, va permite organizarea multor activități în aer liber”, precizează Cristian Niculae.

În urmă cu câteva zile, Primăria Bistrița a semnat un acord cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud pentru preluarea în administrarea municipiului a Palatului Copiilor.

”Pe lângă investițiile majore pe care le-am făcut în modernizarea școlilor din Bistrița, primăria susține și activitățile extra-școlare ale copiilor noștri din Centrul Județean de Excelență, Cetin (Centrul pentru Tineret) și, mai nou, Palatul Copiilor”, mai spune Cristian Niculae.

Palatul Copiilor este o instituţie de învăţământ în care se desfăşoară activităţi educative, în afara cursurilor școlare. La activităţi pot participa în mod gratuit copii de toate vârstele, de la preşcolari şi elevi din ciclul primar, până la elevi din ciclul gimnazial, profesiona sau liceal.