O inițiativă a unor tineri din orașul Năsăud este pe cale să se finalizeze în această săptămână. Tinerii au solicitat administrației locale amenajarea unui parc de fitness urban, unde să aibă posibilitatea să facă mișcare atunci când temperaturile permit acest lucru. Demersul tinerilor, care au reușit să adune mai bine de 300 de semnături în acest sens, nu a rămas fără ecou.

Administrația locală din Năsăud a căutat soluții pentru a implementa un astfel de proiect, încă din anul 2018.

Noul parc de fitness urban este amplasat în incinta stadionului din orașul Năsăud, pe o suprafață de aproximativ 600 mp.

”Finalizăm în această lună un parc de fitness în incinta stadionului orașului Năsăud, o investiție cerută de către tânăra generație. În anul 2018, un grup de tineri au venit cu o listă de 340 de semnături și mi-au transmis că își doresc un parc de fitness urban. Iată că acum va exista la Năsăud un parc modern, cu alei, băncuțe și un covor cauciucat pentru iubitorii de sport în aer liber”, a declarat primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

În total, în parc sunt amplasate 12 aparate de fitness, alei pietonale pavate, spaţii verzi, arbuşti ornamentali şi mobilier urban, întreaga investiție, fiind suportată din bugetul local al orașului Năsăud.