Doi soți din Bistrița nu mai au voie să se apropie de proprii copii după ce i-au agresat. Este vorba despre trei fete în vârstă de 15, 14 și 3 ani care au fost bătute de tatăl lor, în timp ce mama asista impasibilă la scenă, fiind beată. Polițiștii au emis ordine de protecție împotriva celor doi soți, iar bărbatul a fost reținut și ulterior pus sub control judiciar. Cele trei minore au fost date momentan în grija unei rude.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în seara de 18 august, pe o stradă din municipiul Bistrița, o fată de 15 ani a solicitat ajutorul unui echipaj al Serviciului Rutier care desfășura activități de monitorizare în zonă, fiind agresată de tatăl ei.

Au intervenit de urgență polițiștii rutieri și ulterior au solicitat în sprijin un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică, iar  în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că un bărbat de 42 ani, din Viişoara și-ar fi agresat fetițele minore, în vârstă de 3, 14 și 15 ani. Totodată, în locuință se afla mama acestora, în stare de ebrietate.

În urma evaluării situației la fața locului, polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis ordine de protecție împotriva ambilor părinți, iar tatăl fetelor a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru violență în familie. Ieri,19 august, acesta a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Pentru protejarea minorelor a fost solicitat sprijinul reprezentanților Serviciului de Protecție și Asistență Socială din cadrul primăriei Bistrița. Totodată, polițiștii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea luării măsurilor de protecție necesare protejării celor trei fete care în prezent se află în grija unei rude„, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică monitorizează cazul și efectuează în continuare cercetări pentru violență în familie.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud