Consilierul municipal Diana Morar a criticat, încă o dată, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare, investiția realizată de Primăria Bistrița privind amenajarea pârtiei de schi din Complexul Wonderland. Diana Morar numește acest obiectiv, în mod ironic, ”perla” realizărilor administrației PSD-ALDE.

Cea mai mare dovadă de incompetență administrativă la nivelul municipiului Bistrița constă în incapacitatea de a face funcțională „perla” realizărilor administrației PSD-ALDE, pârtia de schi din Wonderland, în realitate acea gaură neagră a bugetului local municipal” a scris Diana Morar pe Facebook.

Consilierul municipal mai critică faptul că municipalitatea a dispus mult prea târziu efectuarea lucrărilor în zona în care a avut loc o alunecare de teren.

Situația de urgență generată de prăbușirea dealului s-a dovedit a fi exclusiv una scriptică, prin care „gaura neagră” a mai înghițit 390.000 de euro de la bugetul local. La fața locului dezastrul prăbușirii subzistă, însă acest amănunt insignifiant nu l-a putut opri pe primar și suita sa să se perinde prin delegații în Europa. Alunecările de teren au fost sesizate încă din vară, însă lucrările au început după patru luni, după deschiderea sezonului de iarnă. Nu mai comentăm lipsa zăpezii naturale, un dar exclusiv al Providenței , ci discutăm modul de cheltuire a banului public fără noimă” a mai scris Diana Morar.

Pârtia de schi Cocoș are o lungime de 1.350 metri, cu o diferenţă de nivel de 260 m, cu o pantă medie de 19,2% şi porneşte de la altitudinea de 683 metri. Telescaunul are o lungime de 1.180 metri, cu o capacitate de 4 locuri, cu bandă de îmbarcare. Din păcate, nici anul acesta accesul pentru copii nu va fi unul facil, pentru că Primăria Bistrița nu a reușit să finalizeze procedurile pentru a amplasa un teleschi de mici dimensiuni pe pârtie.