Patru comune din județul Bistrița-Năsăud, respectiv Livezile, Poiana Ilvei, Romuli și Telciu vor beneficia de fonduri alocate de Guvernul României, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. Suma totală alocată este de 229.000 de lei.

 

Guvernul României a aprobat o nouă hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţi administrativ – teritoriale din 16 județe, afectate de calamități naturale.

Potrivit Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, sumele alocate fiecărui județ au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 16 județe beneficiare.

Județului Bistrița-Năsăud i s-a alocat suma de 229.000 lei, bani care vor fi utilizați de patru comune pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. Este vorba despre comunele Livezile, Poiana Ilvei, Romuli și Telciu. ImagineImagine

În cele patru comune bistrițene au avut loc, în intervalul 17-20 iulie, fenomene meteorologice deosebite, în urma cărora s-a constituit, prin ordin de prefect, o comisie mixtă de constatare și evaluare a pagubelor.