16 persoane au fost implicate într-un accident rutier produs pe DN 17, între localitățile Bața și Ciceu-Mihăiești din județul Bistrița-Năsăud. Patru dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Accidentul s-a produs luni, 16 iulie, în jurul orei 14:00, pe DN 17, trei autovehicule fiind implicate în evenimentul rutier: un microbuz și două autoturisme.

În cele trei autovehicule se aflau 16 persoane. Toate au reușit să iasă singure din mașini, iar la fața locului au intervenit mai multe echipaje de prim ajutor SMURD, dar și echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. După evaluarea de la fața locului, medicii au stabilit că patru persoane au suferit răni și au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

”Echipajele de interventie au găsit 16 pasageri implicați. La spital au fost transportate patru victime, toate de sex feminin. O victimă în vârstă de 56 de ani cu fractură de membru superior stâng, o victimă de 67 de ani cu atac de panică și două victime de 36 de ani și, respectiv, 65 de ani cu traumatisme toracice. Au fost stabilizate și transportate la spital pentru investigații suplimentare de specialitate” a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Bistrița-Năsăud, Ciprian Păcurar.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud au intervenit la locul accidentului și au efectuat cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs evenimentul rutier. Circulația pe DN 17, în zona accidentului, se desfășoară alternativ, pe un singur fir.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, accidentul s-a produs pe fondul unei manevre de depășire efectuată în mod neregulamentar.

”Pe DN 17, în localitatea Ciceu-Mihăiești, o conducătoare auto de 56 de ani din Bistrița, pe fondul efectuării unei depășiri neregulamentare, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani din județul Maramureș, iar apoi a colizionat o autoutilitară condusă de un bărbat de 50 de ani din județul Suceava. În urma accidentului au rezultat patru victime” a declarat Crina Sîrb.

Toți cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: Irina Maxim