Patru femei din localitățile bistrițene Rebra, Rebrișoara, Chiraleș și Bistrița sunt anchetate de polițiști pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, după ce au beneficiat pe nedrept de sume pentru îndemnizația de creșterea copilului, declarând date nereale. Una dintre cele patru a obținut lunare peste 6.200 lei.

 

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 2018-2020, patru femei cu vârste cuprinse între 26-33 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului pentru care au declarat venituri nereale, ori au depus adeverințe care conțineau date nereale cu privire veniturile obținute în perioada relevantă pentru calcularea indemnizației. Astfel, una dintre femeile în cauză a obținut lunar peste 6.200 de lei”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud..

Femeile care se află în atenția polițiștilor sunt din localitățile Rebra, Rebrișoara, Chiraleș și Bistrița. În toate cele 4 cazuri, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale.