Timp de o lună, în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, în municipiul Bistrița se desfășoară o nouă ediție a programului ”Curățenia de toamnă”, prin intermediul căruia cetățenii orașului sunt chemaţi să dea o mână de ajutor pentru ca oraşul să capete un aspect curat şi îngrijit. În plus, în cadrul programului se desfășoară și o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice dotată cu premii. 

”Sub motto-ul „Cetățean civilizat – oraș mai curat!” vă propunem o implicare activă în păstrarea curățeniei în oraș, dar și acţiuni de voluntariat, cu participarea elevilor din unităţile de învăţământ ale municipiului Bistriţa”, arată Primăria Bistrița.

Programul „Curățenia de toamnă” va cuprinde și o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice sub motto-ul: „Trimite deșeurile electrice și electrocasnice la reciclare!”. Campania este realizată de către Asociaţia Română de Reciclare RoRec, în colaborare cu Primăria municipiului Bistriţa, în perioada 21-26 octombrie.

Pe perioada de desfășurare a campaniei vor fi colectate deşeurile de echipamente electrice şi electronice fie de la domiciliul cetățenilor, ca urmare a solicitărilor telefonice (TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit), fie la Centrul de Colectare DEEE din strada Zefirului nr. 1, deschis zilnic între orele 9.00-17.00.

În plus, bistrițenii trebuie să știe că fiecare deșeu predat îi aduce un bilet pentru o tombolă dotată cu premii, care va fi organizată pe data de 28 octombrie, de la ora 12:00, la centrul de colectare. Premiile constau în:

  • 4 x blender;
  • 4 x mixer bucătărie;
  • 4 x fier de călcat.

Și unităţile de învăţământ din municipiul Bistrița, prin grupurile ECO, vor participa la acțiuni de întreținere a zonelor „adoptate”. Astfel vor fi organizate acțiuni de ecologizare a mai multor parcuri și locuri de joacă din oraș, acțiunile având ca scop creșterea simțului civic și a responsabilității față de întreținerea spațiilor publice care aparțin tuturor bistrițenilor.

Primăria Bistrița îndeamnă cetățenii orașului să participe în număr cât mai mare la activitățile de ecologizare.

FOTO: www.ghidularadean.ro