Primii fulgi de zăpadă care au căzut în zona montană a județului Bistrița-Năsăud au determinat autoritățile să ia măsuri pentru a asigura condiții normale de desfășurare a traficului rutier. Astfel, Secția de Drumuri Bistrița din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj a intervenit pe DN 17, în zona Piatra Fântânele – Pasul Tihuța, unde exista riscul producerii de polei din cauză că temperatura a scăzut considerabil.

Potrivit șefului SDN Bistrița, ing. Alexandru Slavita, ”în acea zonă a nins, a fost mai mult lapoviță și au scăzut temperaturile foarte tare în așa fel încât se putea forma polei. Am dat preventiv cu 20 de tone de sare și duminică seara, în jurul orei 20:00, dar și luni dimineața, în jurul orei 04:00”. 

Chiar luni, șeful SDN Bistrița se află la o ședință la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, unde se pun la punct date importante privind intervențiile din sezonul rece. ”Am stabilit deja procedurile, contract avem și urmează să facem o instrucție, iar ulterior, din data de 20 octombrie vom avea în bazele din zona montană un minim de utilaje care să intervină în caz de nevoie”, a mai declarat Slavita.

În ceea ce privește stocul de material antiderapant pentru această perioadă, ing. Alexandru Slavita a mai spus că nu sunt probleme din acest punct de vedere. ”Avem 2.100 de tone la această dată”, a mai completat șeful Secției de Drumuri Naționale Bistrița.

Reamintim că duminică, 6 octombrie, în județul Bistrița-Năsăud mercurul din termometre a scăzut astfel încât în zona montană a județului, respectiv în Pasul Rotunda și în Pasul Tihuța, la peste 1.200 de metri altitutine a nins.

Poliţia Română vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. În plus, nu uitați să vă echipați autoturismele corespunzător, întrucât utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

La această oră, carosabilul pe DN 17, în Pasul Tihuța este uscat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.