Peste 100 de utilaje de deszăpezire acționează pe drumurile județene și naționale din Bistrița-Năsăud, ca urmare a precipitațiilor sub formă de ninsoare căzute pe raza județului, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, potrivit unei informări a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, pe raza municipiului Bistrița sunt pegătite pentru intervenție 26 de utilaje de deszăpezire.

 

Ca urmare a precipitațiilor sub formă de ninsoare din ultimele ore, pe drumurile naționale și județene din județ se acționează cu utilaje de deszăpezire, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Astfel, pe drumurile naționale acționează 19 utilaje cu 97 de tone de material antiderapant, în timp ce pe drumurile județene acționează 8 utilaje cu 100 tone materiale antiderapant.

Potrivit sursei citate, prioritare sunt drumurile naționale și județene cel mai intens circulate, ulterior se va trece la arterele secundare pentru asigurarea condițiilor de trafic normale, pentru perioada iernii.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud recomandă participanților la trafic să circule doar cu autovehicule dotate cu pneuri de iarnă și pietonilor să traverseze arterele rutiere doar prin locuri semnalizate, după ce s-au asigurat în prealabil.

Momentan nu sunt restricții de circulație, dar pe toate tipurile de drum se circulă în condiții de iarnă.

Totodată, municipalitatea bistrițeană anunță că totul este în bună regulă în ceea ce privește intervenția utilajelor de deszăpezire în perioada de iarnă. Astfel, pe străzile Bistriței vor acționa 26 de utilaje de deszăpezire și combatere a poleiului, în stoc fiind pregătite deja 1.957 tone de sare și 201 tone de clorură de calciu.