Percheziții la OCPI BN! Trei persoane puse sub control judiciar

Sediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Bistrița-Năsăud, precum și domiciile unor angajați ai instituției au fost percheziționate, joi, de polițiști și procurori. În total 20 de mandate de percheziție au fost puse în aplicare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care au deschis un dosar penal pentru comiterea unor infracțiuni de corupție, și fals în înscrisuri oficiale.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal, la delegarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, sub aspectul comiterii unor infracțiuni de luare de mită, dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la comiterea infracțiunii de fals intelectual, evaziune fiscală, la delegarea procurorului competent.,

Polițiștii au pus în aplicare 20 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate impresiuni de ștampile, înscrisuri, telefoane mobile, dispozitive de memorie externă, respectiv tehnică de calcul și au fost indisponibilizate diferite sume de bani. De asemenea, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, au fost identificate bunuri mobile și imobile, în vederea aplicării măsurii sechestrului asigurător penal”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Este vorba despre doi bărbați de 33 ani, respectiv 53 ani și față de o femeie de 39 ani, care, vineri, au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.