Peste 100 de pompieri și 20 de paramedici SMURD din Bistrița-Năsăud vor asigura intervențiile în situațiile de urgență în perioada minivacanței de Revelion. De asemenea, în noaptea dintre ani, angajații ISU Bistrița-Năsăud vor fi prezenți în apropierea zonelor unde vor fi organizate evenimente publice.

 

În perioada minivacanţei de Revelion, peste 100 de pompieri cu 40 autospeciale de intevenție vor asigura zilnic misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență.

Pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu, de la începutul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la structuri de primire turistică, restaurante, cluburi, baruri, discoteci, precum şi în spaţii comerciale cu aflux mare de persoane. La niciunul dintre obiectivele controlate nu au fost constatate încălcări grave care să impună aplicarea sancțiunii de oprire a funcționării.

Verificările vor continua la aceste categorii de obiective și în perioada următoare, pentru înlăturarea potențialelor disfuncționalități care pot pune în pericol viața cetățenilor.

Totodată, specialiştii ISU au asigurat instruirea angajaţilor, astfel încât în cazul unui incendiu să fie în măsură să sprijine acțiunile de evacuare a clienților și limitare a propagării flăcărilor.

În noaptea de Anul Nou, echipaje de pompieri și paramedici SMURD vor fi dislocate în apropierea zonelor unde vor fi organizate evenimente publice cu participare mare din rândul cetățenilor.

Întrucât în această perioadă vor fi utilizate jocuri de artificii cu articole pirotehnice,  personalul specializat a analizat solicitările primite în acest sens din partea organizatorilor și a eliberat 9 acorduri.

În plan operațional, 7 echipaje medicale SMURD, încadrate cu peste 20 de paramedici vor asigura, zilnic, răspunsul la urgenţele medicale.