Peste 180 de milioane de euro, atrase în Bistrița-Năsăud prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020

Peste 1.500 de proiecte din județul Bistrița-Năsăud au fost selectate pentru a primi finanțare prin intermediul Programulu Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Valoarea totală a acestora se ridică la mai bine de 180 de milioane de euro. 

Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bistrița-Năsăud a prezent, într-o ședință a Colegiului Prefectural, o situație privind investițiile derulate la nivel județean prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Astfel, potrivit datelor, peste 1.500 de proiecte au fost selectate pentru a primi finanțare, majoritatea fiind deja contractate. Acestea însumează peste 180 de milioane de euro.

O parte dintre investiții au fost propuse de sectorul privat și au vizat modernizarea unor  ferme sau achiziția unor utilaje.

S-au acordat fonduri și pentru proiecte privind alte invesții decât cele agricule derulate în mediul rural. Astfel:

Și unitățile administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud au accesat fonduri pentru implemenatrea unor sisteme de apă și canalizare, dar și pentru infrastructura educațională sau cea rutieră.

De asemenea, s-au sprijinit dezvoltarea fermelor mici și s-a acordat finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri.

Fonduri au fost accesate și de Grupurile de Acțiune Locală.

Încă mai există sesiuni deschise prin care se pot accesa fonduri:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.