Peste 20 de șoferi au fost lăsați fără permise, în week-end. S-au dat și amenzi piperate, de circa 65.000 lei

În week-end,  polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au aplicat aproximativ 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 65.000 lei. De asemenea, 23 de conducători auto au rămas o perioadă fără permis de conducere, totodată fiind retrase șase certificate de înmatriculare.

 

La finele săptămânii trecute, în zilele de 19 și 20 ianuarie, au fost suplimentate echipajele de rutieră care au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere., transmite IPJ BIstrița-Năsăud. Astfel, pe DN 17, pentru evitarea blocajelor în trafic, polițiștii au efectuat verificări pentru depistarea celor care nu aveau dotate autovehiculele corespunzător, cu anvelope de iarnă și dispozitive antiderapante.

În urma verificărilor,  au fost constatate și aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform legislației privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 60.000 de lei.

Totodată, față de 21 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Printre cei sancționați de polițiștii de la Rutieră care au acționat pe DN 17 se află și un bărbat de 46 de ani, din Bistrița, care, sâmbătă 19 ianuarie, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat.

Polițiștii avea să constate că șoferul băuse bine înainte de a se urca la valoan, fiindcă atunci când l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de peste 1,00 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Drept urmare, oamenii legii i-au întocmit bărbatului un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

În aceeași zi de 19 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune pe linia supravegherii și controlului traficului rutier, prevenirii și combaterii transportului ilegal de material lemnos, respectarea regimului transportului de animale, mărfuri și persoane.

Astfel, în  urma activităţilor desfăşurate au fost constatate în flagrant 2 infracțiuni, ambele la regimul rutier. De asemenea, au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.835 de lei, dintre care 18 la regimul rutier și două pentru tulburarea și liniștii publice. În aceeași zi, polițiștii năsăudeni au reținut două permise conducere și un certificat de înmatriculare.

Printre cei care au căzut în plasa polițiștilor năsăudeni pe data de 19 ianuarie se află un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din localitatea Rebra, care, a fost prins fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17C, pe raza localității Dumitra.

În aceeași zi, a fost prins băut la volanul unei autoutilitare un bărbat din comuna Zagra. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Astfel, bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit dosare penale și efectuează cercetări.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.