Primăria municipiului Bistrița a desemnat, în urma unei licitații, companiile care se vor ocupa de realizarea proiectului prin care administrația locală și-a propus să amenajeze un parc pe malul râului Bistrița, în cartierul Viișoara. 

Suprafața propusă spre amenajare este de 19.621 metri pătrați, iar lucrările vizează transformarea terenului degradat într-un spațiu verde, amenajarea unui parc prin modelarea terenului și gazonarea suprafețelor.Proiectul prevede inclusiv plantarea de arbori și arbuști, realizarea de alei pietonale, accese auto și parcări, racordarea la utilități publice a terenului obiect al investiției. Totodată, parcul va fi dotat cu grupuri sanitare, mobilier urban, aparate de fitness, teren de sport, obiecte dedicate gătitului în aer liber.

Potrivit Primăriei Bistrița, accesul accesul principal către parc se va face pe drumul care continuă din parcarea Complexului Heidenfeld.

Întreaga zonă va fi supravegheată video, iar prin realizarea acestui proiect municipalitatea susține că realizarea parcului din această zonă va duce la creșterea suprafețelor verzi de la nivelul municipiulu, o astfel de investiție fiind necesară mai ales în condițiile în care în localitatea componentă Viișoara nu există un spațiu de acest fel.

Contractul care prevede atât proiectarea, cât și executarea lucrărilor a fost deja atribuit, acesta fiind adjudecat de asocierea dintre companiile CML.RO SRL și PRO ARCAD GRUP SRL, pentru suma de 2,6 milioane de lei, la care se adaugă TVA de circa 500.000 de lei.