Doar o treime dintre proprietarii de autovehicule care au depus cereri la Administrația Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud pentru restituirea taxei auto și-au primit până acum banii înapoi. 

La Administrația Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud au fost depuse până la data de 31 august 2018 (n.r. – termenul limită pentru depunerea cererilor) peste 30.000 de cereri de restituire a taxei auto.

Potrivit șefului adjunct din cadrul AFP Bistrița-Năsăud, Leon Ilieșiu, din totalul cererilor depuse, circa 21.000 au fost deja soluționate, iar dintre acestea în 9.800 de cazuri au fost restituiți și banii.

Au fost depuse un număr de 33.217 cereri de restituire a taxei auto. Până în prezent s-au soluționat un număr de 21.124 de cereri cu suma de 59 de milioane de lei, din care s-a restituit efectiv taxa, în toate formele ei, pentru un număr de 9.883 de contribuabili. Suma totală restituită până în prezent este de 31 de milioane de lei” a declarat Leon Ilieșiu, într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Practic, până în momentul de față, aproximativ 60 la sută din numărul total al cererilor depuse au fost deja soluționate. Însă, din cei peste 30.000 de cetățeni care au depus cereri pentru restituirea taxei, doar 30 la sută, adică o treime, au intrat până acum în posesia banilor.

Sursa citată mai afirmă că restul sumelor trebuie restituite până la data de 30 iunie 2019.

”Așteptăm aprobarea bugetului de stat pe anul 2019, întrucât conform Ordonanței 114 trebuie să restituim toate cererile de taxă până la data de 30 iunie 2019” a mai completat Leon Ilieșiu.

Șeful adjunct al Administrației Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud a mai precizat că în această perioadă se lucrează în continuare la soluționarea celorlalte cereri astfel încât întârzierea aprobării bugetului de stat pe 2019 să nu afecteze termenul limită pentru restituirea sumelor.