Cu toate că ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că toți românii care au decizii de impunere ar trebui să își primească, până la finele lunii mai, înapoi banii plătiți pe diferite forme ale taxei auto, peste 7.000 de cetățeni din Bistrița-Năsăud încă așteaptă restituirea banilor. 

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, la mijlocul lunii aprilie, la Bistrița, că până la finele lunii mai, toți românii care au decizii de impunere pentru restituirea taxei auto ar trebui să își primească înapoi banii, subiect prezentat de Realitatea de Bistrița AICI. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat în totalitate, iar la începutul lunii iunie mai există situații în care oamenii nu au intrat în posesia banilor. Din acest motiv, ministrul Eugen Teodorovici a anunțat că restituirea taxei auto va fi un subiect de analiză a activității ANAF.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud mai sunt circa 7.700 de astfel de cazuri în care contribuabilii așteaptă încă să le fie virați banii în conturi.

Peste 31.000 de bistrițeni au depus cereri privind restituirea taxei auto până la data de 31 august 2018 (n.r. – termenul limită pentru depunerea cererilor). Dintre acestea, în aproximativ 24.000 de cazuri banii au fost restituiți, suma restituită depășind 60 de milioane de lei. Ultimele 2.806 plăți au fost efectuate chiar în primele trei zile ale acestei luni.

”A.N.A.F. a restituit în perioada 3 – 5 iunie 2019, în județul Bistrița Năsăud, suma de 4.796.928 lei către 2.806 contribuabili români, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceștia în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017”, se arată într-un comunicat de presă al ANAF.

În același document se mai arată că demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu).