Miercuri, 17 iulie, la nivel național s-a desfășurat proba scrisă a examenului de titularizare, în Bistrița-Năsăud aceasta desfășurându-se în două centre de examen – la Școala Gimnazială numărul 1 Bistrița și la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița. Într-o conferință de presă organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, inspectorul de resurse umane Marcel Ivan a prezentat, joi, o situație a candidaților înscriși la acest examen, dar și a posturilor disponibile în sistemul de învățământ județean. Ivan a precizat că 76 de candidați au părăsit sala de examen. 

Astfel, potrivit inspectorului, pentru cele 48 de posturi titularizabile din Bistrița-Năsăud s-au înscris inițial 566 de candidați, dintre care, după validarea fișelor, au mai rămas 533. De asemenea, dintre aceștia, 487 au participat la proba scrisă a examenului, iar în timp ce susțineau examenul, 76 au renunțat. Astfel, au mai susținut proba scrisă a examenului de titularizare 411 candidați din Bistrița-Năsăud.

”Rezultatele se vor afișa în 23 și 24 iulie, zile în care se vor putea depune și contestațiile. În 23, până la ora 21.00, iar în 24 până la ora 15.00. Contestațiile se vor depune la sediul IȘJ B-N. Rezultatele finale se vor afișa în 30 iulie, astfel că, în 31 iulie, avem prima ședință publică de repartizare a candidaților care au obținut nota peste 7 și în 1 august a doua ședință la care pot participa și candidații care nu au luat postul cu o zi înainte și care pot lua posturi valabile și mai puțin de 4 ani”, a precizat  Marcel Ivan.

Referitor la posturi, Marcel Ivan a mai adăugat că ”cea mai mare concurență a fost la învățători unde s-au înscris 143 de candidați pe 4 posturi, la educatoare cu 129 de candidați tot pe 4 posturi și la educație fizică cu 53 de candidați pe 5 posturi. La Matematică au fost 29 de candidați pe patru posturi. Din nefericire, la Limba Franceză, Chimie și Geografie au fost între 10 și 20 de candidați pe niciun post titularizabil”.

După finalizarea ședințelor publice pentru titularizare, urmează următoarea etapă care se va desfășura după 20 august. Vor fi detașări în interesul învățământului, detașări la cerere, supliniri și în 30 august se vor repartiza candidații pentru plata cu ora, deci pentru posturi incomplete.

Etapele de mobilitate se vor finaliza în septembrie.