O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, sosește în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marți pe aeroporturile din Cluj-Napoca și Timișoara, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva CoVid-19 (CNCAV).

 

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, potrivit CNCAV, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.550 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 128.700 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 152.100 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 117.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 140.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timiș: 181.350 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 12.031.559 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.724.045 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Imagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud