Începând cu data de 1 iunie 2019 vor demara lucrările de reparații capitale la Piața „Decebal”, anunță reprezentanții Primăriei Bistrița.

Lucrările vor începe cu partea din spate a pieței cu acces din strada Arțarilor (sector producători) și vor continua cu partea din față, sector legume – fructe.

Pe parcursul derulării acestor lucrări producătorii agricoli și persoanele fizice autorizate își vor desfășura activitatea în Piața „Independenței Nord”.

Lucrările de reparații capitale vor dura aproximativ opt săptămâni.

La finele lunii martie, viceprimarul municipiuli Bistrița, Adrian Gelu Muthi, a precizat că se vor face intervenții la acoperiș, la îmbrăcămintea asfaltică și la mobilierul din piață.

”Piața Decebal, o problemă veche, dar totuși nouă în fiecare moment. Spun asta pentru că așteptările mele, pe termen mediu și lung, sunt ca piețele să reprezinte un loc în care cei care produc, producătorii agricoli, să aibă un spațiu adecvat pentru vânzare, astfel încât să poată să își desfășoare activitățile, să nu meargă în alte orașe mari pentru a își vinde produsele. Odată cu adoptarea bugetului, în sfârșit putem începe proiectul mult discutat despre Piața Decebal. O să încercăm să sincronizăm și o asfaltare pentru că am văzut că acolo lucrurile nu sunt tocmai corespunzătoare și chiar nu arăta bine să îi schimbăm anvelopa și să nu discutăm despre asfalt. Pe lângă asta o să încercăm să achiziționăm și alt mobilier. Prima noastră idee a fost să îl recondiționăm pe cel vechi, dar până la urmă am zis că merită să facem cap-coadă investiția acolo. Deci vom și asfalta și vom încerca să schimbăm mobilierul cu unul adecvat” a declarat viceprimarul Gelu Muthi.

Despre ce lucrări vor fi executate în Piața Decebal, Realitatea de Bistrița a scris AICI.