Ploile abundente din acest final de săptămână au provocat probleme la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Cinci gospodării din localitatea Măgura Ilvei și două porțiuni dintr-un drum județean au fost inundate în noaptea de duminică spre luni. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud informează că în două zone de la nivelul județului Bistrița-Năsăud au apărut probleme cauzate de ploile abundente din ultimele 24 de ore.

În noaptea de duminică spre luni, o porțiune a DJ 172 D, în localitatea Ilva Mare a fost inundată, după ce un podeț a fost colmatat, iar apa a ajuns pe partea carosabilă. Pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ilva Mare au intervenit, au desfundat podețul, iar după miezul nopții în zonă s-a putut circula din nou.

De asemenea, luni dimineața, 5 gospodării din localitatea Măgura Ilvei au fost inundate, după ce s-a revărsat Valea Galeșului.

În plus, o altă porțiune din DJ 172 D, în zona podului CFR de la ieșirea din Măgura Ilvei către Ilva Mare, a fost inundată pe o porțiune de aproximativ 50 de metri. Reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență Măgura Ilvei intervin în zonă pentru a remedia situația.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud este în vigoare un cod galben de inundații. Avertizarea a fost emisă duminică, la ora 06:00, fiind valabilă până luni, la ora 16:00. Aceasta cuprinde și județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Gorj, Maramureș, Satu Mare și Timiș.

UPDATE 09:05

Luni dimineața, probleme s-au înregistrat și pe DN 17C, pe raza localității Telciu, unde circulația a fost blocată preț de câteva minute din cauza unui copac care a căzut pe carosabil. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Telciu a intervenit în zonă și în scurt timp a reușit să îndepărteze copacul de pe șosea, circulația fiind reluată.

UPDATE 12:35

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis, la ora 12:30, că pe DJ 172 D – Măgura Ilvei – circulația este deschisă pe un sens de mers (inclusiv pentru autoturisme) după ce a fost evacuată apa cu ajutorul unui utilaj de la un operator economic și al unei motopompe de la SPSU Silvania Internațional Lunca Ilvei. Poliția Rutieră asigura măsurile de fluidizare a traficului.

UPDATE 15:15

Apa de pe DJ 172D a fost evacuată în totalitate, la ora 15:00, circulatia a fost reluată și se desfășoară normal.

FOTO: ISU B-N