La împlinirea a 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, au transmis, fiecare, un mesaj membrilor, susținătorilor și simpatizanților partidului.

„Partidul Național Liberal împlinește astăzi 145 de ani.
Aniversarea de astăzi ne obligă mai mult decât oricând în fața românilor. Suntem la guvernare, într-una dintre cele mai grele perioade din ultimele decenii.

Epidemia care a afectat întreaga lume ne-a lovit din plin societatea și economia.
Am reușit să trecem România de șocul primei faze mai bine decât se așteptau mulți, dar greul abia urmează pentru noi, liberalii.

Suntem datori să dăm cel mai puternic și ambițios program de reconstrucție economică din câte a avut România.

Avem obligația să sprijinim tot ce este producție românească competitivă, să promovăm creativitatea, produsele și valorile românești.
Avem datoria să aducem alături de noi competența și talentul, să dăm deoparte ce mai reprezintă impostură și cumetrii ale incompetenților din funcții și demnități publice.

Trebuie să-i sprijinim să se așeze acasă, cu slujbe sau mici afaceri, lângă familiile lor, pe sutele de mii de compatrioți întorși în această perioadă.

Înainte de toate, trebuie punem suflet și omenie în relația cu românii, să ținem aproape de ei, să le dăm speranță și încredere.

Dacă ne vom ține de toate acestea așa cum s-au ținut înaintașii noștri, sunt convins că vom reuși asemenea lor.

La mulți ani, PNL! La muncă, dragi liberali!„, transmite Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

 

145 de ani pentru Partidul Național Liberal! O bornă istorică ce cuprinde marile evenimente care ne-au definit și structurat ca națiune: independenţa de stat (1877), statutul de regat (1881), crearea României Mari (1918), prima Constituţie modernă (1923), relansarea după marea criză economică din perioada interbelică (1929–1933), aderarea la Uniunea Europeană (2007).

Astăzi, guvernul liberal ține piept unei crize pandemice, cu toate dificultățile pe care le presupune, dar, nu în ultimul rînd, are în vedere și păstrarea unei identități românești insolubile.

La mulți ani nouă, tuturor, celor care simțim liberalismul și libertatea prin noi înșine!„, este mesajul lui IOan Turc, președintele liberalilor din Bistrița-Năsăud.