Polițiști șpăgari din Bistrița-Năsăud, trimiși în judecată! Unul a fost prins și beat la volan

Doi polițiști au fost trimiș în judecată, luna trecută, de procurorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, după ce au fost prinși luând șpagă. Unul dintre ei face parte din grupul prins anul trecut în flagrant de polițiștii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Bistrița-Năsăud. Celălalt, agent de poliție la Ordine Publică, pe lângă faptul că a fost descoperit că lua mită, a fost prins și băut la volan.

 

Agenții de poliție Dorel Greab și Ionuț Pârțiu au fost trimiși în judecată, în luna noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Potrivit procurorilor, Dorel Greab a fost trimis în judecată „pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată (25 de acte materiale)”.

Astfel, anchetatorii spun că în perioada octombrie 2015 –  august 2017, având calitatea de agent șef principal de poliție, în cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Serviciul Rutier, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a primit de 25 de ori cu titlu de mită diferite sume de bani de la conducători auto, pentru a nu constata infracțiunile comise de către aceștia ori pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai ușoare decât cele care s-ar fi impus.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Dorel Greab a fost trimis în judecată cu sesizare cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei. În prima etapă, instanța va trebui să constate dacă acordul de recunoaștere a fost întocmit cu respectarea legii.

 

Cel de-al doilea polițist bistrițean trimis în judecată luna trecută este Ionuț Pîrțiu, care este acuazat de luare de mită și conducere sub influența alcoolului.

Potrivit procurorilor, Ionuț Pîrțiu, agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Bistrița – Biroul de Ordine Publică, în perioada 2016 – 2018 a pretins și primit diferite sume de bani sau bunuri de la mai multe persoane pentru a nu lua măsurile legale cu privire la constatarea unei contravenții și a unei infracțiuni. Mai mult decât atât, agentul de poliție a fost prins băut la volan în octombrie 2017, cu o îmbibație alcoolică în sânge de 1,70 ‰.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.