După ce au condus sub influenţa băuturilor alcoolice și cu viteză excesivă și au fost prinși de polițiștii de la rutieră, 11 bistrițeni au rămas, miercuri, fără permise de conducere. Acestea nu au fost singurele sancțiuni aplicate, polițiștii împărțind amenzi de câteva zeci de mii de lei, într-o singură zi.

 

 

Polițiștii bistrițeni de la rutieră și ordine publică au desfășurat, miercuri, acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere. Aceștia au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, reducerea riscului rutier, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie,  punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice; transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

Acțiunile polițiștilor au vizat totdată depistarea atât a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice și cu viteză excesivă, cât și a celor care nu acordă prioritate pietonilor. Chiar și pietonii nu au scăpat de ochiul vigilent al polițiștilor, astfel că acei care au traversat strada neregulamentar, au fost amendați.

Astfel, în urma acțiunilor desfășurate de polițiști pe raza întregului județ Bistrița-Năsăud, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 43.000 lei.

Totodată, 11 conducători auto au fost transformați în pietoni, după ce polițiștii le/au suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, lăsându-i fără permise de conducere. În același timp, au fost retrase și cinci certificate de înmatriculare, pentru diverse abateri.