O ploaie torențială a făcut ravagii în localitatea bistrițeană Urmeniș, unde mai multe gospodării au fost inundate. De asemenea, ploaia a distrus și câteva drumuri comunale de pământ, la ora actuală intervențiile fiind în plină desfășurare. 

În localitatea Urmeniș intervin atât pompierii bistrițeni, cât și colegii lor din județul Mureș, care le-au sărit în ajutor. ”Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Urmeniş şi un echipaj de pompieri de la Sărmaşu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Mureş intervin pentru evacuarea apei din trei gospodării afectate în urma ploilor” precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

De asemenea, Primăria comunei Urmeniș intervine cu un utilaj pentru îndepărtarea aluviunilor de pe drumurile comunale afectate de ploaie.

Potrivit pompierilor, până în prezent s-a reușit evacuarea apei din două gospodării. În aceste momente se mai intervine în cea de-a treia gospodărie, iar apa începe să se retragă gravitațional.

De asemenea, luni, mai mulți pompieri bistrițeni au fost detașați în județul Sibiu, unde mai multe localități au fost afectate de ploile abundente. Un ofițer și 15 subofițeri din Bistrița-Năsăud vor acorda sprijin colegilor din Sibiu.

Potrivit presei locale din Sibiu, pentru extragerea apei acumulate în zonele inundate, peste 300 de pompieri cu 13 motopompe acționează în sprijinul cetățenilor, în localitățile Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului și Cristian. Chiar și ministrul Apelor şi Pădurilor a ajuns luni în comuna Cristian din judeţul Sibiu pentru a coordona, la faţa locului, echipele de intervenţie. Totodată, în comuna Cristian se află şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi prefectul județului Sibiu, Adela Maria Muntean.

FOTO/VIDEO: ISU B-N