Prefectul de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, susține că tot mai puțini bistrițeni aleg să plece la muncă în străinătate

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în anul 2018 au fost emise 94 de adeverințe pentru cei care au optat să muncească într-o altă țară decât România. Este vorba despre adeverințele care arată că solicitantul lor nu are probleme și restricții din punct de vedere legal și că poate munci într-un alt stat.

Potrivit prefectului județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, scăderea acestui număr al adeverințelor eliberate este un lucru îmbucurător care indică faptul că bistrițenii nu prea mai aleg să plece de acasă pentru a munci în alte țări.

Dacă în 2017, numărul acestor adeverințe eliberate a fost de 226, în anul 2018 a scăzut la jumătate, fiind eliberate doar 94 de astfel de documente, informează Prefectura Bistrița-Năsăud.

”Acest număr, pentru noi reprezintă un indicator care denotă scăderea numărului cetățenilor care pleacă la muncă în străinătate, ceea ce sper eu să fie o rază de lumină și speranță că într-adevăr o să reușim să stopăm această hemoragie de mână de lucru. Este vorba despre acele adeverințe care denotă că persoana respectivă nu are probleme și restricții din punct de vedere legal și că poate să meargă în străinătate la muncă. Scăzând numărul lor, sper ca acesta să fie un semn că sunt în scădere plecările noi din județ către alte țări” a declarat prefectul Ovidiu Victor Frenț, într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Potrivit raportului de activitate al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bistrița-Năsăud, anul trecut 107 bistrițeni și-au restabilit domiciliul în România.

”Acest indicator semnifică o stagnare a numărului cetăţenilor care se reîntorc în
ţară, însă este mult mai mic în raport cu cei care-şi stabilesc domiciliul în străinătate” se mai arată în raport.

Anul trecut s-a constatat și o uşoară scădere, cu 43 mai puţine solicitări, a cererilor de stabilire a domiciliului în străinătate (387 în 2017 la 345 în 2018).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.