Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost vizitat vineri, 19 iulie, de premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, vicepremierii Daniel Suciu și Eugen Teodorovici, alături de alți demnitari și membri ai Cabinetului Dăncilă.

Delegația, însoțită de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a fost primită de managerul spitalului, Gabriel Lazany, și ceilalți membri ai echipei manageriale: directorul medical, Gabriela Deak, directorul financiar-contabil, Mirela Pop, și directorul administrativ, Paul Szekely.

Delegația a vizitat Secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI), cuprinsă într-un proiect de extindere și dotare cu aparatură performantă, ulterior oprindu-se și la Maternitatea spitalului.

 

”Am venit să revăd investiția pe care Ministerul Sănătății o finanțează la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. De această dată nu am venit singură, ci însoțită de premierul Viorica Dăncilă și cei doi vicepremieri, ceea ce înseamnă foarte mult, semn că Guvernul României acordă o importanță deosebită investițiilor pe care trebuie să le facem în sănătate. Vreau să vă spun că sunt plăcut impresionată, pentru că lucrările la secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru care ministerul a asigurat suma de 8 milioane de lei sunt foarte înaintate și în maxim 3 săptămâni – o lună vor fi gata. Asta înseamnă că vom avea 20 de paturi performante pe care cred că și le-ar dori orice spital sau clinică universitară din România. Pe lângă aceasta, Ministerul Sănătății a finanțat suma de 16 milioane de lei pentru dot cu echipamente și aparatură medicala de înaltă performanță care vor face mult bine pacienților din Bistrița-Năsăud și nu numai”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, le-a prezentat oaspeților un îndrăzneț proiect de investiţie, în valoare de aproximativ 60 milioane de euro, prin care se dorește construirea și dotarea cu aparatură medicală a unui nou corp de clădire în incinta spitalului, care să cuprindă partea de cardiologie intervenţională şi gastroenterologie intervențională, proiect față de care atât premierul, cât și ministrul sănătății și-au manifestat susținerea. Oficialii de la București au promis că vor găsi soluții astfel încât să se poată realiza această investiție. Ministrul Sorina Pintea a afirmat că premierul Viorica Dăncilă a lansat chiar varianta finanțării proiectului din fonduri guvernamentale. S-au purtat discuții și pe tema centrului de radioterapie pe care autoritățile intenționează să îi construiască pe strada Alba Iulia.

Vizita a cuprins și o întâlnire cu medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, Casei Județene de Asigurări de Sănătate și ai Serviciului Județean de Ambulanță.