Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susține că în scurt timp va fi desemnat un constructor pentru reabilitarea unui nou tronson al DN 17D, de la Rodna spre Șanț și Valea Mare.

Vreau să amintesc de cea mai arzătoare problemă, cea a drumului DN 17D. Acesta a fost modernizat din Năsăud și până la ieșire din Rodna, iar tronsonul din Rodna până la Șanț și Valea Mare se află în procedură de desemnare a constructorului, are finanțare asigurată și urmează să fie modernizat”, a declarat Emil Radu Moldovan, în timp ce se afla la sărbătoarea comunei Șanț. Potrivit președintelui CJ B-N, investiția privind modernizarea DN 17 D pe tronsonul Năsăud – Ilva Mică – Rodna – Șanț – Valea Mare are o valoare de 6 milioane de euro. 

DN 17 D, cu o lungime totală de 97,6 km, traversează următoarele localităţi: Beclenuţ, Săsarm, Chiuza, Mocod, Salva, Năsăud, Rebrişoara, Nepos, Feldru, Ilva Mică, Sângeorz-Băi, Maieru, Anieş, Rodna, Şanţ şi Valea Mare.

Trebuie precizat faptul că porțiunea de la Beclean la Salva a fost modernizată în anul 2016, iar în prezent lucrările sunt finalizate până la ieșire din localitatea Rodna.