Președintele Partidului Social Democrat filiala Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susține că deși Guvernul Dăncilă a fost demis prin votul în favoarea moțiunii de cenzură, PSD va continua să lupte pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. De asemenea, liderul social democraților bistrițeni vede și un mare plus în trecerea moțiunii de cenzură. 

”Moțiunea de cenzură a trecut, Guvernul a căzut, astea sunt regulile democratice. Luăm act de ceea ce s-a întâmplat, vom vedea pe cine va desemna Președintele României prim-ministru, cum va reuși să constitue o majoritate. Le doresc succes în ceea ce au de făcut”, a declarat Emil Radu Moldovan

Întrebat dacă votul de astăzi ar putea afecta șansele PSD de a își trimite candidatul la alegerile prezidențiale în turul doi, Emil Radu Moldovan a precizat PSD va continua să lupte pentru Președinția României. ”Nu mă transformați într-un analist politic. Noi vom continua să ne batem pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Cetățenii vor decide. Cred că la ceea ce s-a întâmplat astăzi sunt și plusuri și minusuri. Nu am o analiză să văd dacă majoritatea e pe plus sau pe minus. E un lucru evident, s-a întâmplat, nu e pentru prima dată. Am fost în Parlament când am votat și am câștigat două moțiuni. Acum sunt în administrația publică locală când partidul din care fac parte nu a reușit, prin conducerea lui, să gestioneze un asemenea subiect”, a mai spus liderul social democraților din Bistrița-Năsăud.

În opinia președintelui PSD Bistrița-Năsăud, un plus al faptului că moțiunea de cenzură a trecut este că: ”cetățenii vor avea concret ce să compare față de modul cum un partid sau o coaliție guvernează țara. Acesta este cel mai mare plus. Rămâneau doar declarațiile noastre. Cetățenii au văzut ce a făcut PSD din 2012 cu pauza din 2015-2016. În momentul de față vor avea un nou guvern care are cu totul altă viziune. Am înțeles că PNDL este mită pentru primari, finanțarea investițiilor locale e mită pentru baroni … Vom vedea. E destul de greu de făcut o analiză serioasă pentru că avem 6 partide cu 6 viziuni și vom vedea ce va ieși de acolo. Din punctul meu de vedere, cel mai mare plus în trecerea noastră în opoziție este această posibilitate ca cetățenii să poată vedea în mod concret ce fac unii, ce au făcut alții și să decidă care este varianta care le place”. 

Totuși, Emil Radu Moldovan, care este și președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a mai completat că speră ca demiterea Guvernului Dăncilă prin moțiunea de cenzură adoptată să nu afecteze proiectele cu fonduri guvernamentale care se desfășoară în județ.

”Îmi doresc foarte mult ca finanțările pentru proiectele de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud să continue”, a adăugat social democratul.

Întrebat dacă îi este frică de faptul că finanțările pentru proiectele care beneficiază de fonduri guvernamentale ar putea fi afectate de căderea Guvernului Dăncilă, Moldovan a adăugat că nu are emoții din acest punct de vedere.

Nu pot să spun că îmi e frică de nimic. Îmi e frică de Dumnezeu și de nevasta-mea și nu am niciun fel de emoție. Pentru majoritatea covârșitoare a proiectelor avem finanțări europene, cu banii în cont. Sunt și câteva finanțări de la Guvernul României care sper că nu vor fi oprite”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

Reamintim că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, de Parlament. S-au înregistrat 238 de voturi „pentru”.