Președintele Tribunalului Bistrița-Năsăud, judecătorul Liliana Preda, iese la pnesie începând cu data de 23 decembrie. Președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul în acest sens.

 

Decretul privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel a doamnei Liliana-Elisabeta Preda, președinte al Tribunalului Bistrița-Năsăud prin pensionare, la data de 23 decembrie 2019 a fost semnat miercuri de Președintele României, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial, în aceeași zi.

În timpul mandatului judecătorului Liliana Preda a fost inaugurat noul corp al Palatului de Justiție din Bistrița, care are o suprafață desfășurată de 1.200 m.p., investiție care, la sfârşitul anului 2018 valoarea investiţiei cumulat realizată era de peste 10,34milioane lei.

Extinderea sediului instanţei va permite reorganizarea judecătoriei şi tribunalului, sporirea spaţiilor existente şi eficientizarea activităţii. Astfel, având în vedere posibilităţile de acces şi circuitul publicului, la parterul aripii noi va fi relocat întreg Departamentul economico-financiar şi administrativ, etajul I va fi ocupat de compartimentul IT şi 2 birouri de judecător, iar la nivelurile II şi III sunt amplasate 7 săli de judecată pentru judecătorie şi 7 pentru tribunal. De asemenea, în demisol va fi mutată întreaga arhivă a tribunalului, urmând ca spaţiul în care se află în prezent arhiva să fie preluat de judecătorie, iar prin relocările arătate mai sus se vor crea noi spaţii de birouri pentru ambele instanţe„, se arată în Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Judecătorul Liliana Preda s-a aflat la conducerea tribunalului bistrițean timp de două mandate, începând cu 1 ianuarie 2014. Anterior, ea a deținut și funcția de vicepreședinte al instanței bistrițene, începând cu iulie 2012.