Administrația locală din Beclean a anunțat că ia noi măsuri preventive la Băile Figa, pentru a limita răspândirea infecțiilor cu SARS COV-2.

 

În contextul evoluției pandemiei de Covid-19 provocată de noul coronavirus (SARS–CoV–2) și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean și local în vederea limitării efectelor și răspândirii acestuia, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis împreună cu administraţia locală a oraşului Beclean şi cu Administraţia Parcului Balnear Băile Figa limitarea la 3.500 de persoane a numărului de turişti care pot fi prezenţi simultan în interiorul parcului balnear”, se arată într-un comunicat al Primăriei Beclean.

De asemenea, Consiliul Local al oraşului Beclean va avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care vizează majorarea taxei de intrare la Băile Figa pentru zilele de sâmbătă şi duminică, de la 15 lei/persoană la 30 de lei/persoană. Pentru restul săptămânii tariful va rămâne neschimbat, respectiv 15 lei/persoană. Restul tarifelor şi preţurilor din interiorul Parcului Balnear Băile Figa vor rămâne nemodificate.

Administrația locală din Beclean precizează că măsura modificării taxei de intrare va încuraja o distribuire cât mai echilibrată a turiştilor în toate zilele săptămânii şi va ajuta la evitarea depășirii limitei de 3.500 de persoane, mai ales în zilele de weekend (sâmbăta şi duminica).