Pentru năsăudenii aflați în dificultate, administrația locală va asigura măști de protecție, în condițiile în care începând cu 1 mai, purtarea acestora este obligatorie pe raza orașului Năsăud. Potrivit primăriei, vor fi achiziționate 20.000 de bucăți de astfel de măști, care vor fi distribuite începând din data de 29 aprilie. 

 

Primăria Năsăud promite achiziționarea a 20.000 de măști de protecție care vor fi distribuite începând chiar de mâine cetățenilor din oraș, dar și din cele două cartiere, aflați în dificultate. 

Pentru a veni în sprijinul populației, corelat cu prevederile Hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Năsăud, nr. 5 din 27.04.2020, hotărâre prin care se instituie ca și măsura preventivă purtarea de mijloace de protecție a gurii și a nasului (măști de protecție, eșarfe sau alte mijloace de protecție) în toate spațiile publice închise și deschise (mijloace de transport public în comun, instituții publice, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, șantiere, gări, autogări, străzi publice), și pentru a preveni răspândirea noului tip de CORONAVIRUS SARS-COV2, administrația publică locală va achiziționa un număr de 20.000 bucăți măști de protecție care vor fi distribuite populației din cartierul de blocuri, precum și celor care locuiesc la case, atât în oraș cât și în cele 2 cartiere: Lușca și Liviu Rebreanu.
Acestea vor fi distribuite începând cu data de 29.04.2020, de către angajații Primăriei orașului Năsăud. Măsura a fost luată de administrația publică locală pentru a veni în sprijinul cetățenilor care se află în dificultate de a-și procura și achiziționa astfel de echipamente de protecție.
Reamintim faptul că, prin spații deschise ne-am referit la spații comerciale în aer liber, piețe agroalimentare, șantiere, gări, autogări, locuri cu un aflux mare de public, iar măsura stabilită are ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus și nu aplicarea de amenzi„, a transmis administrația locală năsăudeană.