Un primar din Bistrița-Năsăud arată cu degetul spre firma care colectează deșeurile menajere din Bistrița-Năsăud și spune că primăriile sunt pur și simplu explotate de aceasta. În plus, cetățenii plătesc taxe foarte mari pentru acest serviciu, o familie cu patru membri din mediul rural ajungând să scoată din buzunare câteva sute de lei anual. 

 

Primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, se arată foarte revoltat și nemulțumit pentru serviciile prestate de firma care colectează deșeurile în Bistrița-Năsăud, dar și de tarifele percepute de aceasta.
„|Am ajuns noi ca primari și colegii din primării să fim exploatați de o Societate Comercială aducătoare de profit care se numește SUPERCOM!
Le împărțim pliante, le distribuim sacii, le colectăm taxele, iar ca recompensă în cazul în care nu reușim să colectăm taxele, suportă bugetul local!
Dumneavoastră vă dați seama ce vremuri trăim, să plăteasca o familie cu 4 membri 312 lei anual pentru colectarea deșeurilor (gunoaielor).
În ce lume traim, măi oameni buni!!!

Dicutam cu colegii în această dimineață despre faptul că, cetățenii acuză Consiliu Local despre aceste taxe super mari dat fiind faptul că noi colectăm aceste taxe și le viram frumușel la super firma SUPERCOOOM!„, a scris edilul din Spermezeu, pe contul său de Facebook

Dacă administrația locală nu reușește să încaseze banii de la toți cetățenii comunei, atunci restul sumei este virată de la bugetul local. Astfel de plăți ale facturilor pentru colectarea deșeurilor menajere nu fac altceva decât să diminueze bugetul pentru investiții.