Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, s-a arătat încântat de faptul că în Complexul Wonderland din Unirea se va amenaja un adevărat complex sportiv ce va include și o sală polivalentă cu peste 2.500 de locuri, afirmând că, în cele din urmă, după 12 ani, ”lucrurile încep să prindă viață”.

”În urmă cu 12 ani, când aici era un viitor pastoral și am scos din domeniul pastoral tot terenul ăsta și am pus pe hârtie o viziune, mulți au spus că sunt vise și că trebuie așa de mulți bani încât nu se vor putea realiza niciodată aceste lucruri. Banii au început să vină (…) Lucrurile încep să prindă viață. (…) Nu a fost chiar simplu, nu a fost ușor, inclusiv luptele care le-am avut cu opozanții din Consiliul Local, din 2009, apoi cu unitățile militare pentru că aici era un teren al nostru dat în folosința lor și a trebuit să vină trei miniștri aici ca să putem să mutăm un gard de aici până mai încolo. Acum lucrurile s-au rezolvat cu bine din mai multe puncte de vedere”, a declarat primarul Ovidiu Teodor Crețu.

Potrivit primarului, ”baza care o are Bistrița aici, de 270 de hectare, nu mai există într-un alt oraș din România. Aproape de oraș și totodată liber și construibil”. 

În aceste condiții, primarul Bistriței a dat asigurări că în zonă investițiile vor continua. ”Vom merge în continuare și pe lângă acestea vom demara construcția la Aquapark, cu banii noștri și suntem în licitație acum, vom perfecționa pârtia de schi. În partea din spate se va construi Muzeul Satului, avem și parcul dendrologic pe 8 hectare, care este deja licitat și se va începe lucrul la el, precum și un alt parc, cel al Clubului Lions, un parc mai special care să conserve natura pe care o avem aici”, a mai spus primarul.

Ovidiu Teodor Crețu a mai completat că, în opinia sa, aceste investiții sunt realizări care vor marca Bistrița și o vor pune pe o hartă specială a sportului și a agrementului.